Academisch

academisch Nederlands

Inhoud

Ben je hoogopgeleid en heb je ondertussen een uitgebreide basiskennis van het Nederlands, spreek je vloeiend, maar wil je toch nog meer weten en oefenen met ingewikkelde constructies?

Deze cursus bevat zowel een alfabetische woordenlijst academisch Nederlands als een uitgebreid oefengedeelte dat een breed scala aan opdrachten bevat.

De alfabetische woordenlijst bevat zo'n 1470 woorden die vaak gebruikt worden in wetenschappelijk georiënteerde teksten. De lijst bevat geen vakspecifieke termen, maar woorden die veel voorkomen in een grote verscheidenheid aan teksten.

Daarnaast zijn er veel oefeningen met deze nieuwe woorden, gerangschikt van meer gesloten naar meer open. Zowel woordvorming en betekenis kan je oefenen. Dan volgen meer vrije oefeningen op basis van authentieke en bewerkte teksten waarbij verschillende thema's aan bod komen.

Niveau

B2+

Studielast

circa 6-8 uur per week

Lessen

De cursus bevat 10 huiswerkopdrachten en 5 privé-lessen.
Je hebt een keer per week of een keer per twee weken les.

Locatie

De cursus vindt plaats bij u op locatie.

Materiaal

Wijze Woorden. Woordenlijst Academisch Nederlands met idioomoefeningen. €22,25

Inschrijving

Stuur me een e-mail of bel me en we maken een afspraak voor een intake. We kunnen elkaar ontmoeten en ik kan ook uitleggen hoe de methode werkt en hoe je moet studeren.

Kosten en betaling

De kosten zijn € 1085,- excl. materiaal.
U ontvangt een factuur.